Historien bag VK-Beton

Byens gamle cementvarefabrik forvandlet til en moderne fabrik og forretning, som i dag beskæftiger 16 medarbejdere.

[forsidelink]
VK Beton & Byggemarked på Herningvej i Ringkøbing er nu færdig med den store ombygning og udvidelse.

Total ombygning

Den omkring 95 år gamle virksomhed ved baneoverskæringen på Herningvej har i 2005/06 gennemgået en total ombygning og fremstår nu som en topmoderne virksomhed inden for byggebranchen.

Salgs og udstillingslokalerne er fordoblet til nu 1.400 kvm, og uden for etableres 400 kvm udstillingsplads med fliser, tagsten, granit, belægningssten og murprøver.

Startede i 1920

Firmaet på Herningvej i Ringkøbing startede omkring 1920 med produktion af kalksandsten. Derefter gik man over til at lave betonmursten og tagsten, og senere blev rør og fliser en del af produktionen på virksomheden, som nu havde navnet Ringkøbing Cementvarefabrik.

Umiddelbart efter 2. verdenskrig overtog købmand Niels Skytte, Vedersø virksomheden, hvor han ud over cementvareproduktionen også etablerede en engrosafdeling for købmandsvarer. Det fremgår bl.a. af de gamle papirer, at der på dette tidspunkt var en spiritusbevilling på virksomhedens adresse.

Færdigbeton

I februar 1981 overtog brødrene Børge og Vagn Kristensen cementvarefabrikken. På dette tidspunkt var produktion og salg af færdigbeton blevet den største artikel, medens produktion af mursten, rør og fliser var faset ud.

I dag består produktionen af færdigbeton og mørtel, lige som man løser en del opgaver med støbning af betonbjælker uden for standardmål. Gennem en årrække har man etableret et byggemarked, som nu er blevet udvidet til det dobbelte.